Totusi iubirea: Prima iubire....
Iubirea poate învinge orice! A iubi este însăși esența vieții. Este una dintre cele mai sublime acțiuni pe care o poate realiza o ființă umană și iubirea poate să însoțească toate celelalte acte fundamentale ale noastre.

sâmbătă, 10 august 2013

Prima iubire....

"Prima iubire nu se uita niciodata" - sunt vorbele pe care le aud
foarte des si eu inclin sa cred ca sunt adevarate. Intr-adevar, este greu sa dai uitarii primii "fluturi" din stomac, prima bataie mai puternica a inimii, noptile nedormite, petrecute cu gandul la prima persoana pe care ai iubit-o....

Pot fi momente in care l-ai urat pentru ca ai ajuns sa il iubesti atat de tare, incat ai ajuns in pragul disperarii in momentul in care v-ati despartit, poate inca il mai iubesti sau te copleseste nostalgia cand iti aminteste de el - "Ce bine era", "Cat eram de fericiti impreuna!..." - sau poate inca mai adormi cu gandul la el.

Potrivit unui studiu publicat in cotidianul Daily Mail, oamenii de stiinta sustin ca ar trebui sa dam uitarii prima noastra iubire, pentru ca amintirea acesteia ne poate distruge relatiile viitoare de dragoste. Explicatia? Sociologii de la Institute for Social and Economic Research, din cadrul Universitatii Essex, au ajuns la concluzia ca euforia primei iubiri poate deveni un etalon nerealist in functie de care ne "masuram" viitoarele iubiri.

Conform acestei cercetari, cea mai buna modalitate care garanteaza fericirea indelungata a unei relatii este sa nu te "fixezi" pe trairile pe care le-ai avut cand ai fost indragostita pentru prima oara.

Persoanele care au o privire mai pragmatica a ceea ce isi doresc de la o relatie amoroasa au cele mai multe sanse sa isi gaseasca un partener pe termen lung.
In schimb, daca incerci sa reinvii suflul primei iubiri, poti fi dezamagita.


Daca ar fi sa iei drept etalon prima dragoste, in mod sigur, la un moment dat, in urmatoarea relatie, te vei trezi mintit chiar de propria persoana: ai creat o lume asemanatoare cu una pe care ai pierdut-o candva, dar ai uitat de sentimente, care sunt cele mai importante.
"Daca ai avut o prima relatie pasionata si permiti ca acele sentimente sa stabileasca stacheta pentru viitoarele iubiri, este inevitabil ca in viitor relatiile adulte sa para plictisitoare si dezamagitoare", explica doctorului Malcolm Brynin, de la Institute for Social and Economic Research, de la Universitatea Essex.

"Solutia este simpla: daca te poti proteja de pasiunea intensa in prima ta relatie, vei fi mai fericit in urmatoarele relatii
", recomanda expertul.

Cunoscutul top-model Kate Moss, de exemplu, la 21 de ani a inceput o relatie cu actorul Johnny Depp, care a durat patru ani. La cativa ani dupa ce idila cu Depp s-a incheiat, cand a fost intrebata despre barbatii din viata ei, Moss a replicat: "Inca nu am gasit pe nimeni alaturi de care sa vreau sa imi petrec toata viata. Nu cred ca m-am refacut complet dupa relatia cu Johnny".

Este, intr-adevar, foarte greu sa te "rupi" de niste sentimente atat de puternice si sa iti continui viata, fara sa te lasi urmarita de ele.

Iata o poveste care m-a uimit: "Am fost 5 luni impreuna, asta se intampla prin 1980. Mama ei a reusit sa ne desparta. Ea avea 18 ani, iar eu 20. Nu am uitat-o niciodata si nu am incetat niciodata sa o iubesc! Dupa 2 mariaje esuate, am reusit sa reiau legatura cu ea.

Suntem la fel de indragostiti, dar nu liberi inca sa putem fi impreuna. Trist... Dar ma bucur ca este din nou in viata mea! Ar fi trebuit sa lupt mai mult pentru ea, pentru dragostea noastra..."
, imi spune George, cu lacrimi in ochi.

Cristina imi marturiseste ca a fost cinci ani impreuna cu primul barbat pe care l-a iubit.
"Chiar ne logodisem, dar in acest timp el a avut o aventura si ne-am despartit. Mai tarziu am aflat ca s-a casatorit cu amanta, iar acum el este foarte nefericit pentru ca s-a grabit sa se casatoreasca, obligat fiind de mama ei.

Poate ca nefericirea lui ar trebui sa ma bucure, dar nu... nu ma simt fericita. Acum, din cauza acestei experiente, imi este foarte sa mai am incredere in barbati. Sper sa nu ma urmareasca toata viata aceasta frica de a nu intalni un barbat potrivit mie".

Crina s-a casatorit cu prima ei dragoste, pe care a intalnit-o la 17 ani. "Acum am 24 de ani, impreuna am avut perioade mai bune si mai putin bune, ca in fiecare relatie. Nu regret ca am facut acest pas si chiar nu imi doresc sa fiu cu alt barbat, deci nu am cum si nici nu vreau sa uit prima mea iubire".

Personal cred ca este imposibil sa uiti prima iubire si ca este aproape inevitabil sa nu faci comparatii cu prima dragoste, mai ales daca a fost o relatie in care te-ai simtit implinita si fericita, dar acest lucru nu trebuie considerat un etalon pentru relatiile urmatoare.

Unii asteapta o viata intreaga sa isi reintalneasca sau chiar sa isi intalneasca prima iubire, altii ajung sa se casatoreasca cu ea... Tu ce iti amintesti despre prima dragoste?

2 comentarii:

  1. Eu fac parte din acea categorie de oameni care iubesc iubirea ! Cred ca fiecare este prima ! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos, domnule Tuglea! Sunteti o romantic adevarat!
    Va felicit! :)

    RăspundețiȘtergere