Totusi iubirea: Partenerul / partenera potrivita....
Iubirea poate învinge orice! A iubi este însăși esența vieții. Este una dintre cele mai sublime acțiuni pe care o poate realiza o ființă umană și iubirea poate să însoțească toate celelalte acte fundamentale ale noastre.

miercuri, 18 ianuarie 2012

Partenerul / partenera potrivita....

In prezent se pare ca e din ce in ce mai dificil sa ne gasim partenerul sau partenera potrivita. Vedem tot mai multe cupluri care se despart dupa 1 an sau 2 de convietuire.
Mereu, indoiala este ca un ghimpe ticalos, care se incapataneaza sa nu te lase sa-ti traiesti povestea de dragoste in liniste si armonie. 
Te lasa sa vorbesti continuu si, chiar daca nu intelege nici 80% din ce spui, pare fascinat de fiecare cuvant al tau, de parca ai recita din Shakespeare. Iti este alaturi atunci cand ti-i greu, nu te judeca, nu trage concluzii pripite. Doar este acolo pentru a te ajuta si a-ti alina durerea.
Iti accepta toate defectele si ticurile, te ia asa cum esti, pentru ca astfel esti un tot pentru el.
Te face sa-ti impartasesti secretele si visele cu el.
Ai incredere in el si admiri modul in care iti arata cat de mult te respecta. De altfel, si tu realizezi cat il apreciezi si il respecti.
Totul devine asa simplu cand realizezi ca nu este nevoie sa vorbiti ore intregi pentru a-ti da seama ca ceea ce simti este un lucru real!
Te face sa-i duci dorul, lipsa lui din viata ta lasa un gol pe care nimeni altcineva nu-l poate umple.
Care credeti ca sunt motivele dificultatilor in a ne gasi jumatatea ideala?

10 comentarii:

  1. Avem dificultati in a ne gasi jumatatea ideala,pentru ca acum nu mai fugim dupa dragostea adevarata,dupa sentimente curate si dupa tandrete si respect,fugim spre bani si conditie sociala.Ne uitam la ce ne poate oferi material omul respectiv,nu sufleteste....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, si cred ca in viitorul apropiat se va acutiza si mai mult aceasta fuga dupa bani. Atunci cum va mai arata societatea noastra asa lipsita de iubire, tandrete si respect?....

      Ștergere
  2. In opinia mea lipsa sinceritatii cu sine insusi/insasi, inchistarea, egoismul, lenea, lipsa disponibilitatii de a aloca timp lucrurilor care vizeaza latura emotionala in viata, comoditatea, incapacitatea de a ierta si a se ierta, neincrederea, temerile de tot felul duc la devierea de la traectoria gasirii perechii potrivite.
    Si pana la urma ce inseamna "partener ideal"? Cred ca este in fapt un partener laga care apar provocari de tot soiul,carora trebuie facut fata in doi intr-un mod cat mai demn si mai uman posibil si totul sub auspiciile iubirii; "ideal" nu cred ca este cineva datorita caruia toata lumea devine un etern paradis, un lapte si-o miere.Pana la urma relatia de cuplu este o stare de asceza si nu una foarte lina si lipsita de obstacole.

    RăspundețiȘtergere
  3. Deci, concluzionezi ca nu exista partener/partenera ideal(a)?....
    De acord cu partea cu infruntarea provocarilor in cuplu!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca exista suflete pereche, cu siguranta, si daca norocul da peste noi sa-l intalnim, atunci acela este ideal, in rest, cred ca sunt doar parteneri potriviti.

    RăspundețiȘtergere
  5. "Idealul" este altul pentru fiecare persoana,nu putem generaliza.Partenerul potrivit il alege sufletul nostru,este cel langa care ne simtim in siguranta,cel la care,vrand nevrand ne zboara gandul cand e departe,cel care ne face sa radem si sa fim noi insine.

    RăspundețiȘtergere
  6. Iubirea absoluta este de fapt tinta existentei noastre, caci cine a atins acest nivel de iubire, acela a realizat implicit si constiinta divina.

    Cititi:
    IUBIREA ABSOLUTA: Tinta existentei noastre
    http://foc-in-agora.blogspot.de/2012/03/iubirea-absoluta-tinta-vietii-noastre.html

    RăspundețiȘtergere
  7. 1). Lipsa de comunicare. Cel mai mare dusman al cuplului.
    2). Monogamia, o practica impusa de biserica pentru controlalrea maselor.
    3). Asteptari si sperante ireale, care ne-au fost intiparite din copilarie, cand parintii ne citeau povesti cu Ilene cozanzene si feti frumos...dragostea e romantica, dar nici chiar asa. Viata nu-i o poveste frumoasa, iar fericirea nu inseamna lipsa problemelor, a grijilor, a piedicilor, fericirea e o stare de fapt, ea se afla inauntrul nostru, ne nastem cu ea.

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunt foarte de acord cu tine in ceea ce priveste lipsa de comunicare. Ai dreptate!

    RăspundețiȘtergere