Totusi iubirea: Vallentines Day - 14 Februarie
Iubirea poate învinge orice! A iubi este însăși esența vieții. Este una dintre cele mai sublime acțiuni pe care o poate realiza o ființă umană și iubirea poate să însoțească toate celelalte acte fundamentale ale noastre.

joi, 14 februarie 2013

Vallentines Day - 14 Februarie













Tot mai multi romani sarbatoresc "Ziua Indragostitilor " pe 14 februarie, dar putini sunt cei care stiu care este semnificatia acestei zile si mai ales cine a fost Sfantul Valentin.

Valentin a fost un preot care in timpul domniei imparatului Claudiu al II-lea a fost condamnat la moarte. Se pare ca preotul Valentin era singurul care ii ajuta pe tineri sa se casatoreasca in secret, dupa ce imparatul a interzis casatoriile si logodnele in Roma, considerand ca soldatii necasatoriti se luptau mai bine decat cei casatoriti. 

Se spune ca, in timp ce se afla in inchisoare, Valentin s-a indragostit de fiica oarba a temnicerului sau si i-a redat in mod miraculos vederea. Inainte de executia sa, se presupune ca i-a trimis iubitei sale un bilet de adio pe care s-a semnat "De la Valentinul tau".

In 496, papa Gelasius a oficializat data de 14 februarie ca ziua Sfantului Valentin. Treptat, 14 februarie a devenit ziua in care se facea schimb de mesaje de dragoste, iar Valentin a devenit sfantul patron al indragostitilor. Ziua era sarbatorita prin trimiterea de cadouri cu mesaje de dragoste.

Sfantul Valentin este sarbatorit si astazi tot prin cadouri facute persoanei iubite sau prin alte traditii dobandite in timp.

De exemplu in Africa de Sud fetele tinere isi cos numele iubitilor pe maneci, obicei care a fost preluat de la un vechi festival roman.

In Marea Britanie se ofera linguri de lemn sculptate in forma de inima. De asemenea, sunt daruite si inimi sau chei din lemn, acestea din urma avand semnificatia: "Tu imi deschizi inima".






















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu