Totusi iubirea: Trandafirul alb
Iubirea poate învinge orice! A iubi este însăși esența vieții. Este una dintre cele mai sublime acțiuni pe care o poate realiza o ființă umană și iubirea poate să însoțească toate celelalte acte fundamentale ale noastre.

luni, 11 februarie 2013

Trandafirul alb

Un soldat, înainte de a pleca pe front, s-a dus la biblioteca si a
cerut o carte. Era o carte de poezii. A citit cartea care a avut un
impact foarte mare asupra sa. Dar ce l-a impresionat mai mult decat cartea erau comentariile pe care cineva le scrisese pe marginile paginilor. Cartea fusese donata bibliotecii de catre persoana care scrisese comentariile. Asa ca numele si adresa ei erau scrise pe carte. Plecat pe front, a decis sa-i scrie acestei doamne. I-a spus cat de mult l-a impresionat cartea si ce impact au avut comentariile pe care ea le scrisese pe marginile cartii. Si ea i-a scris inapoi.
Asa au inceput sa corespondeze si, cu cat isi scriau, relatia lor devenea din ce in ce mai puternica. Intr-una din scrisori, el i-a scris si a rugat-o sa-i trimita o fotografie. Ea i-a spus ca daca se simte apropiat de ea si daca dragostea lui este adevarata, nu va conta cum arata. Asa ca nu i-a trimis nici o fotografie.... Cand s-a
terminat razboiul si el s-a intors acasa, si-au dat intalnire. Ca sa se recunoasca, ea l-a rugat sa tina cartea in mana, iar ea va avea un trandafir alb.
Asa ca in acea zi, intr-un loc imens, un soldat venit de pe front, cu o carte in mana cauta o femeie cu un trandafir alb in mana. Va dati seama ce asteptari avea? Era pe punctul de a-si gasi sufletul pereche,
femeia pe care o iubea dar pe care nu o vazuse niciodata. Asteptand, a vazut o fata superba, imbracata intr-o rochie verde, care-l privea atent. Ea s-a indreptat catre el si... era minunata. Era dincolo de orice imaginatie. Iar el s-a uitat si a vazut ca ea nu avea nici un trandafir . Langa el s-a oprit o doamna in varsta. Avea un trandafir alb in mana.
Va puteti imagina? Tanara superba si doamna care nu arata foarte bine, dar cu un trandafir in mana.
Voi ce ati fi ales? Persoana cu trandafirul ii stia sufletul de care se indragostise. Asa ca s-a indreptat spre doamna in varsta cu trandafirul, in timp ce tanara frumoasa s-a oprit la cativa pasi de el, l-a privit si l-a intrebat:
- Vii cu mine soldat?
Inima lui era sfasiata. Decizii. Alegeri. S-a gandit un minut. In timp ce tanara se indeparta de el, lucrurile corecte l-au determinat sa aleaga: si-a continut drumul catre persoana in varsta care tinea trandafirul in mana, s-a apropiat de ea si i-a zis:
- Buna ziua, si a invitat-o la cina.
Iar aceasta i-a spus:
- Fiule, nu stiu ce se intampla aici, dar tanara imbracata in verde care tocmai a trecut pe langa tine, m-a rugat sa tin in mana acest trandafir alb si mi-a spus ca, daca vei veni la mine, sa-ti spun ca te asteapta la restaurant.

Morala: Intotdeauna, indiferent daca ne convine sau nu situatia, sa alegem sa fim sinceri si corecti pentru ca numai asa vom putea castiga respectul si iubirea celor din jur!

 

13 comentarii:

 1. Sa te indragostesti de suflet,nu de chip,caci frumusetea paleste odata cu trecerea timpului,pe cand sufletul ramane la fel de frumos indiferent de anii care trec

  RăspundețiȘtergere
 2. Ma bucur ca ai parerea asta, Bea! :) Cum ti se pare site-ul?

  RăspundețiȘtergere
 3. Frumos, foarte frumos!!! Intr-un fel mă regăsesc în această poveste!

  RăspundețiȘtergere
 4. Superba Povestea...
  Tot asa in contiunuare,sunteti grozavi/grozave!!

  RăspundețiȘtergere
 5. Merci rumos, Denisa! Sper sa reusesc sa o tin tot asa, chiar sa fie si mai bine! :) Sunt unul singur, nu ma ajuta nimeni! :))

  RăspundețiȘtergere
 6. Site-ul e frumos,diversificat si se vede ca te ocupi cu drag de el.Te astept cu pareri si pe la mine

  RăspundețiȘtergere
 7. Merci pentru aprecieri, Bea! Si mie-mi place ce ai realizat tu! Foarte frumos!
  Felicitarile mele! Sa-ti pui blogroll ca sa facem schimb de linkuri neaparat!

  RăspundețiȘtergere
 8. Salut!
  Ai un blog interesant. Te astept pe la mine http://filmandotherstories.blogspot.se/
  :) Numai bine!

  RăspundețiȘtergere
 9. Merci, Cristina!
  E foarte fain si plin de informatii!
  Imi place!

  RăspundețiȘtergere
 10. Merci, Sabrina! Ma bucur ca iti place! :) Site-ul tau care e?

  RăspundețiȘtergere