Totusi iubirea: Iubirea provoaca dependenta?
Iubirea poate învinge orice! A iubi este însăși esența vieții. Este una dintre cele mai sublime acțiuni pe care o poate realiza o ființă umană și iubirea poate să însoțească toate celelalte acte fundamentale ale noastre.

luni, 25 martie 2013

Iubirea provoaca dependenta?

Iti aduci aminte cum te simteati cand erai indragostit? Cum partenerul/a ti se parea cea mai deosebita persoana pe care ai cunoscut-o in viata ta?

Nimic si nimeni nu iti poate provoca starea euforica pe care o simti cand esti indragostit, cand esti coplesit de extazul dragostei, cand vezi totul in roz, pasarelele canta, soarele straluceste, iar tu zbori de fericire...

Cercetatorii londonezi Andreas Bartels si Semir Zeki au facut tomografii persoanelor indragostite in timp ce acestea priveau poza persoanei iubite si se gindeau la aceasta, pentru a vedea ce efect are asupra creierului concentrarea la persoana iubita.

Bartels si Zeki au constatat o activitate cerebrala asemanatoare cu cea inregistrata sub influenta unor droguri. Euforia dragostei poate fi comparata foarte bine cu extazul provocat de cocaina sau heroina.

Neuropsihologul Jaak Panksepp compara dragostea cu dependenta de droguri: intr-un caz apare nevoia de drog, in celalalt nevoia de persoana iubita.

Asemanarea este evidenta in momentul sevrajului sau al despartirii de persoana iubita, care au ambele urmatoarele consecinte: pierderea poftei de mancare, tristetea, senzatia de singuratate, insomnia, iritabilitatea.

Insa, la fel ca in cazul dependentei de droguri, efectul acesteia scade in timp fiind necesara cresterea dozei pentru obtinerea acelor efecte, la fel si atractia fata de persoana iubita poate sa scada, in cuplu aparand obisnuinta si rutina...care sunt moartea pasiunii si a iubirii. Multi se multumesc cu asta...insa tu ce vrei?

Daca iubim, decidem sa ne casatorim. Si daca ne casatorim, trebuie ca mai inainte sa studiem modele invitatii nunta. Sa nu uitam sa pastram cele mai frumoase momente cu ajutorul  marturii de nunta memoires.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu