Totusi iubirea: Fluturii în stomac
Iubirea poate învinge orice! A iubi este însăși esența vieții. Este una dintre cele mai sublime acțiuni pe care o poate realiza o ființă umană și iubirea poate să însoțească toate celelalte acte fundamentale ale noastre.

vineri, 25 martie 2016

Fluturii în stomac

                 Îți mai amintești care au fost senzațiile pe care le-ai trăit atunci când te-ai îndrăgostit prima oară? Simțeai acel gol în stomac, în care fluturii iși făceau de cap, nu puteai să iți iei privirea de la el (ea) sau, din contră, te sfiai, încercând să te ferești, îi urmăreai pe ascuns toate mișcările, pofta de mâncare îți dispăruse, nu găseai cuvintele în momentul în care ați avut prima conversație și lista de "simptome" ar putea continua la nesfârșit, pentru că fiecare dintre noi simțim în moduri și la intensități diferite aceste sentimente.
            Senzația de nesiguranță, palmele transpirate și fluturii în stomac sunt câteva "simptome" care arată că te-ai ales cu una dintre cele mai plăcute boli: dragostea! Nu există om care să nu fi simțit că stomacul său face adevărate acrobații atunci când persoana dragă se află în preajmă.
            Ochii văd, inima cere, fluturaşii răsar în stomac. Povestea e clasică, s-a întâmplat cam tot de atâtea ori câţi fluturi există pe lume. De la omidă şi până la fluture, vorbim despre îndrăgostire.
          Dragostea nu apare aşa, tam-nesam. Înaintea ei, a fost şi este îndrăgostirea. Scânteia care aprinde focul dragostei pentru romantici, începutul sfârşitului pentru pesimişti, reacţiile chimice din creier pentru neurologi – îndrăgostirea a făcut să curgă multă cerneală, lacrimi şi, de ce nu, vin ori altă licoare – fiecare la timpul lor. De unde până unde ne îndrăgostim şi mai ales de cine, de ce dispar fluturii din stomac şi unde se duc ei – despre toate acestea povestim cu drag şi simț critic aici.
             E ușor să spui că simți fluturași în stomac. Dar cât de ușor este să descrii ce sunt de fapt? Sau în ce situații apar?.....
              Ai trăit momentul ala în care te uitai la ceas de 1000 de ori pana sa se facă ora la care trebuie sa ieși din casă să te vezi cu iubita/iubitul la prima întâlnire? Emoții, palme umede, gura uscată, ai avut 1000 de idei de cafenea unde sa va vedeți…parca nici măcar una dintre ele nu mai era atât de ok. Flori? Pantofii sunt ok? Fuga la mașină…sa nu întârzii. E fix momentul când nu trebuie sa faci asta.
Și ajungi…te așezi la masa…și vine…încerci să o/îl atingi de fiecare dată când ai ocazia…chipurile din întâmplare. Da..știu ce ai. Se numește emoție, fior…ești îndrăgostit/ă. Cum se manifestă? În stomac. Printr-o ploaie de fluturi ale căror aripi fac un zgomot înfiorător.. și e greu…cel mai greu…. să te stăpânești.
               Tu ce și cum ai simțit când te-ai îndrăgostit?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu