Totusi iubirea: Binele ce pleacă se va și întoarce
Iubirea poate învinge orice! A iubi este însăși esența vieții. Este una dintre cele mai sublime acțiuni pe care o poate realiza o ființă umană și iubirea poate să însoțească toate celelalte acte fundamentale ale noastre.

luni, 27 iunie 2016

Binele ce pleacă se va și întoarce

Orice bine sau rău făcut cândva cuiva, cu siguranță se va întoarce mai devreme sau mai târziu!
Vreau să vă ofer mai jos o poveste minunată și adevarată cu o morală extraordinară. Sper să vă placă și vouă în aceeași măsură în care mi-a plăcut și mie!
Cineva a spus cândva: ,,Ce pleaca se și întoarce.
Numele lui era Fleming si era un sarman fermier scotian.
Într-o zi, pe cand muncea, a auzit un strigăt de ajutor venind dintr-o mlaștină aflată în apropiere. Și-a lăsat uneltele și a alergat la mlaștină. 
Acolo, plin de nămol, se afla un baiețel îngrozit care se lupta să scape. Fermierul Fleming l-a salvat din ceea ce urma să fie o moarte înceată și îngrozitoare. 
A doua zi, o trăsura luxoasă s-a oprit la ușa fermierului. Un nobil elegant a coborât din ea și s-a prezentat ca tatăl băiatului pe care fermierul îl salvase. "Vreau să te plătesc", a spus nobilul. "Ai salvat viața fiului meu".
"Nu, nu pot să accept bani pentru ceea ce am făcut," i-a răspuns fermierul refuzând oferta. În același moment, fiul fermierului a apărut în ușa casei.
"Acesta este fiul tau ?"  l-a întrebat nobilul .
"Da", a răspuns mândru fermierul .
"Hai să facem o afacere. Lasă-mă să-i ofer aceeași educație pe care o va primi și fiul meu. Dacă și el este ca tatăl lui, cu siguranță va deveni un om cu care să te mândrești." Și asta a și făcut nobilul. 
Fiul fermierului Fleming a urmat cele mai bune școli ale vremii, a absolvit Școala de Medicina St. Mary's Hospital Medical School din Londra și a ajuns cunoscut în lume ca Sir Alexander Fleming, inventatorul penicilinei.
Ani mai tarziu, fiul nobilului care fusese salvat din mlaștină s-a îmbolnavit de pneumonie.
Ce i-a salvat viata de data aceasta? Penicilina descoperită de tânărul medic, fiul fermierului sărman Fleming.
Numele nobilului? Lord Randolph Churchill. Numele fiului său ? Sir Winston Churchill, viitorul premier britanic.

4 comentarii: