Totusi iubirea: Ce ne excita?
Iubirea poate învinge orice! A iubi este însăși esența vieții. Este una dintre cele mai sublime acțiuni pe care o poate realiza o ființă umană și iubirea poate să însoțească toate celelalte acte fundamentale ale noastre.

vineri, 21 decembrie 2012

Ce ne excita?


            Excitația sexuala poate fi determinate de stimuli sexuali propriu-zisi sau de alti stimuli care au semnificatie sexuala pentru fiecare persoana in parte in functie de experienta si de circumstante. Orice stimulare directa sau prin stimuli emotionali devine eficienta doar daca se asociaza unei anumite incarcaturi emotionale.
             Se poate afirma fara sa fie o greseala ca cel mai important organ sexual al omului este creierul. Fara informatiile stocate la acest nivel in urma unui proces de invatare nici un stimul nu poate fi excitant.
        Procesul de invatare este influentat de contextul social,cultura careia apartine individual, dar si de influenta anturajului (familie, prieteni) dar si de genul persoanei respective, de religie, de clasa sociala. Odată ce un element sau o circumstanta este asociat la un moment dat cu o conotatie sexuala (excitanta) toate elementele din clasa acestuia vor deveni excitante.
          Vârsta influenteaza si ea perceptia excitantilor sexuali. In timp ce persoanele tinere sunt rapid excitabile prin stimuli de orice natura (vizual, tactil), la persoanele virstnice este necesara o interactiune cu stimulul de mai lunga durata. 

     Stimulii vizuali
          Stimulii vizuali  considerati a fi excitanti sunt reprezentati in general de detalii anatomice (sani, picioare, silueta, bazinul, organele genitale..).
      Mediatizarea si contextual cultural au o deosebita importanta in perceperea ca excitante a detaliilor anatomice (de exemplu sanii mari sunt considerati a fi mai excitanti decit cei mici in cultura occidentala).
Anumite elemente de vestimentatie sunt deasemenea considerate a fi excitante (lenjeria de culoare neagra, bluzele cu decolteu generos etc.)
           Nu trebuie uitate evident imaginile cu caracter explicit sexual. Exista o intreaga industrie de "arte vizuale" destinate stimularii sau amplificarii excitatiei sexuale.

15 comentarii:

  1. wonderful bed room tips, checkout my blog at
    http://definingwords.blogspot.com/2012/12/how-to-goal-set.html
    feel free to leave a comment

    RăspundețiȘtergere
  2. Hehehe! Sunt multe alte lucruri care produc excitatie!
    Cum se zice....
    Cate bordeie, atatea obiceie! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca mai bine ti-ar explica detaliat o fetitza! ;)
    Nu se ofera vre-una, dragelor? :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Răspunsuri
    1. Eu am facut doar rusa la scoala si nici aia nu s-a prins de mine!
      Asta in ce e? In etrusca, sumeriana, greaca veche ? :))

      Ștergere
  5. Eu ador limbile straine, insa numai ale femeilor! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ceea ce am enumerat mai sus, sunt limbi moarte.
    Daca iti plac... :P

    RăspundețiȘtergere
  7. Prefer franceza, engleza, rusa, chiar si greaca, insa pe cea actuala! ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. Domnule inginer, facem un schimb de linkuri?

    RăspundețiȘtergere
  9. interesant , dar la partea vizuala ai cam vorbit doar de barbati ... )

    RăspundețiȘtergere
  10. Pai, teoretic, la barbati conteaza mai mult partea vizuala.....

    RăspundețiȘtergere