Totusi iubirea: Spiritul iernii
Iubirea poate învinge orice! A iubi este însăși esența vieții. Este una dintre cele mai sublime acțiuni pe care o poate realiza o ființă umană și iubirea poate să însoțească toate celelalte acte fundamentale ale noastre.

joi, 20 decembrie 2012

Spiritul iernii




             A venit si pe la noi iarna cu multa zapada. Ninge atat de frumos… incat nu poti sa te abtii sa nu iesi afara si sa te joci prin omatul cel rece si pufos.
             Cerul e ca lesia si e frig. Norii plumburii si grei cern zapada alba ca spuma laptelui cu nemiluita, repede si cu fulgi mari. Totul e amortit sub oceanul de ninsoare. Craiasa Zapezilor, pe cine vede ca-i calca plapuma cea pufoasa, ii face umerii albi si grei neinteresand-o cine e.  Soarele rotund si palid se arata cu frica  printre norii cei reci. Vantul suiera prin crengile cercelate ale copacilor, cu senzatia ca intradevar a venit iarna cea bogata in sarbatori. Casele impodobite cu zapada cristalina dorm linistite sub acoperisurile incarcate cu omat, si aranjate cu ghirlandele de cristaluri.
            Se vad nasurile copiilor printre florile de gheata prinse pe geamurile aburite si reci.
            De sarbatori, in ce casa intri vezi brazii ornati cu tot felul de ghirlande si globulete care mai de care mai colorate si mai aranjate cu diferite modeluri.
            Copiii bucurosi au iesit afara tragandu-se cu saniile usoare printre troienele calatoare adunate ca margelele la un colier. Unii copii mai mici se bucura si ei de iarna cu lacrimi cazand pe jos de pe sanii.
             Magazinele sunt aglomerate de oamenii care se pregatesc pentru sarbotorile de iarna, in special de Craciun.
             Furnica fiind harnica, si-a cules hrana pentru iarna, iar acum  poate gusta bunele roade ale toamnei, pe cand greierul isi aduce aminte de baladele cantate si rasetele pronuntate pe timpul toamnei cand furnica muncea  pentru a avea pe timpul iernii ce manca.





Asteptam cu nerabdare Craciunul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu