Totusi iubirea: Sf Valentin - sărbătoarea dragostei
Iubirea poate învinge orice! A iubi este însăși esența vieții. Este una dintre cele mai sublime acțiuni pe care o poate realiza o ființă umană și iubirea poate să însoțească toate celelalte acte fundamentale ale noastre.

duminică, 22 februarie 2015

Sf Valentin - sărbătoarea dragostei

Sfântul Valentin – să ignorăm ziua îndrăgostiţilor sau nu? Unii spun că este o
sărbătoare fabricată, complet superficială, iar masele se supun geniilor malefice din marketing, cheltuind sume de bani pe cadouri inutile, care în această perioadă îşi dublează brusc preţul. Poate că aşa este. Alţii se întreabă de ce am adopta sărbătoarea americană, dacă avem Dragobetele noastre. Poate că au dreptate. Şi unii nu văd ce legătură ar fi între Sfântul Valentin din Terni, martir creştin din secolul III, care ar fi cununat îndrăgostiţi de religii diferite, cu inimioare, flori, bomboane, ursuleţi de pluş şi alte extravaganţe romantice.
Fiecare are partea sa de dreptate. În plus, de ce fix în această zi stabilită de alţii trebuie să-ţi exprimi iubirea? Această impunere este respinsă de mulţi. Şi este de înţeles: de ce într-o zi anume şi nu în mod spontan, când o simţi??
Dar… În afară de tinerii îndrăgostiţi lulea, cine poate spune că îşi exprimă des iubirea şi aprecierea pentru partenerul de cuplu în mod spontan, fără vreo ocazie specială? Cine face surprize plăcute sau mici cadouri persoanei iubite în zilele obişnuite? Foarte puţini, ceea ce nu înseamnă că nu ne iubim partenerul, ci că viaţa ne inhibă din spontaneitate şi ne face, din păcate, să uităm de micile lucruri atât de importante într-o relaţie de dragoste.

Să sărbătorim Sfântul Valentin?

Da! Dacă eşti împotriva spiritului comercial, sărbătoreşte fără a cheltui bani – nu acesta este cel mai important lucru, ci iubirea pe care ţi-o exprimi. Dacă eşti împotriva sărbătorii preluate, sărbătoreşte de Dragobete, sau alege o zi doar a ta şi a persoanei iubite. O zi anume pentru a sărbători iubirea nu poate face decât bine relaţiei tale!

Sfântul Valentin – ocazie să-ţi exprimi dragostea şi nu obligaţie!

Mulţi bărbaţi se întreabă dacă iubita lor ar vrea sau nu o surpriză de Sfântul Valentin. Şi uneori o întreabă, iar ea spune „sigur că nu, nu trebuie să te simţi obligat să faci ceva special; în plus, e o sărbătoare superficială”. Perfect! Ce nu ştiu bărbaţii? În 9 cazuri din 10, iubita lor tot ar fi surprinsă şi emoţionată de o mică surpriză! Ea tot speră totuşi să faci ceva… Nu este neapărat superficial – dacă nu obişnuiţi să vă faceţi mici surprize în cuplu, Ziua Îndrăgostiţilor există să vă amintească cât de frumos este atunci când o faceţi!
O statistică recentă realizată de Toluna QuickSurveys arată că cei aflaţi în relaţii lungi, mai ales cei căsătoriţi cu copii se aşteaptă la ceva romantic de Sfântul Valentin. 63% dintre cei cu copii doresc să facă ceva special, ceva romantic în această zi a îndrăgostiţilor. Tinerii poate sunt mai spontani, mai pasionali şi au mai mult timp liber – dar când ai o familie, o zi specială precum cea a Sfântului Vaentin este exact ceea ce trebuie…
Deşi majoritatea privesc sărbătoarea cu inimioarele, bombonelele, jucăriile pufoase şi florile ca fiind siropoasă şi superficială, tot doresc să facă ceva special cu persoana iubită. Chiar dacă este o seară romantică în doi, o felicitare personalizată, o floare… gestul contează.
Acelaşi studiu a arătat că bărbaţii tind să se simtă presaţi nu doar să facă iubitei lor o surpriză, dar şi să cheltuie mai mulţi bani pentru a o impresiona (în timp ce femeile se limitează la gesturi de iubire şi mici surprize, bărbaţii tind să cumpere cadouri mai scumpe sau să rezerve locuri la restaurante). Această presiune resimţită, această obligaţie pe care o simt unii strică spiritul sărbătorii! Nu cât ai cheltuit pe un cadou contează, ci simplul fapt că îţi arăţi iubirea şi aprecierea…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu