Totusi iubirea: Altă poveste de iubire...
Iubirea poate învinge orice! A iubi este însăși esența vieții. Este una dintre cele mai sublime acțiuni pe care o poate realiza o ființă umană și iubirea poate să însoțească toate celelalte acte fundamentale ale noastre.

duminică, 17 februarie 2013

Altă poveste de iubire...

 ”Poate că nu am înţeles ce e iubirea, poate că este ceva în neregulă cu mine sau poate că nu mă vrea nimeni” spun sute de tineri cu privirea în jos şi lăsându-şi greutatea de pe o parte pe alta. “Nu înţeleg de ce toţi au o relaţie şi eu nu” mai adaugă un băiat cu părul ciufulit şi ochii mari.
       Şi uite aşa, merge pe stradă trist, cu mâinile în buzunar şi priveşte cu coada ochiului spre cuplul care trece pe lângă el. “Lasă, lasă, vă despărţiţi voi cândva” gândeşte înciudat tânărul. Are un gol în inimă pe care nu poate să-l umple. Şi a încercat aproape orice. Are zeci de prieteni, iese în oraş aproape în fiecare seară şi şi-a ocupat timpul cât de mult a putut. Dar parcă în zadar. Parcă încă strigă în urechile lui acel sinistru: eşti singur, singur de tot. Şi este pus în faţa unei situaţii complexe. Are de ales între două lucruri: să aştepte sau să fie cu o fată, oricare, chiar dacă nu o iubeşte, doar pentru a nu mai fi singur.
  Să analizăm situaţia în care ar alege să fie cu o fată, doar pentru a nu mai fi singur. Ar avea o relaţie la început pasională pentru că atracţia fizică există. Există acea chimie dintre ei doi care-i îndeamnă spre apropiere intimă fizică. Şi asta nu ştiu cât poate dura. O lună, două, poate chiar un an. În cele mai fericite cazuri, dar foarte rare, se îndrăgostesc şi rămân împreună pentru tot restul vieţii. Numai că în general, lucrurile nu sunt atât de roz. Tânărul nostru, ajunge după o perioadă să se certe zilnic cu fata respectivă, să nu mai vadă nimic frumos în ea şi să nu mai fie atras de ea. Şi atunci se produce despărţirea. Mai apoi, pentru a umple DIN NOU, golul din inima lui, care de această dată e ŞI MAI MARE, începe o nouă relaţie. Şi de această dată, mult mai repede şi fără ca nici măcar să ştie prea multe despre fata respectivă. Peste ani, ajunge căsătorit, îşi compară soţia cu toate fostele iubite, este nemulţumit de viaţa şi situaţia actuală şi este posibil ca încă să mai simtă acel gol din inimă. A început prin a avea o relaţie doar pentru a nu mai fi singur. Cum a sfârşit? Simţindu-se singur.
Să luăm în calcul şi situaţia în care tânărul ar aştepta să se îndrăgostească. Da, poate că la început ar fi ridicularizat de prietenii acestuia pentru că încă nu are o prietenă, că nu e în rând cu lumea, că nu e la modă. Dar în scurt timp, aceste lucruri vor înceta. Va începe să se obişnuiască şi cu întrebarea “Dar tu de ce nu ai o prietenă?” şi va folosi timpul pe care-l are la dispoziţie spre a se dezvolta personal. spiritual şi profesional. Într-un final, se va îndrăgosti şi va avea o relaţie fericită. Nu va fi ceva premeditar, nu va fi prea tânăr pentru a avea o relaţie serioasă şi nici nu va avea numeroase cicatrici şi aşteptări din relaţiile anterioare.

2 comentarii: