Totusi iubirea: Iubirea și florile
Iubirea poate învinge orice! A iubi este însăși esența vieții. Este una dintre cele mai sublime acțiuni pe care o poate realiza o ființă umană și iubirea poate să însoțească toate celelalte acte fundamentale ale noastre.

marți, 21 martie 2017

Iubirea și florile

       “Nu iubi primăvara, ci înfățișarea unei anumite flori în care primăvara s-a închis. Nu iubi dragostea, ci pe cel sau cea în care s-a întrupat dragostea”. (Antoine de Saint Exupery)
       Primăvara este demult în aer. La fel și dragostea ori bucuria de a trăi. Natura revine la viață și dragostea plutește deja în aer. Primăvara, când avem totul sau nimic și începem să credem din nou în minuni, în renaștere, să credem și în noi începuturi. Începuturi nu doar pentru natura, ci și pentru relațiile de dragoste, pentru apetitul nostru de a trăi. Haideți sa serbăm venirea noului anotimp și ziua de 1 Martie aducând primăvara și dragostea cât mai aproape de sufletele noastre. Parfumul florilor ne împresoară și ne îmbată și toată natura parcă debordează de viață.
      Primăvara este renaștere, energie, optimism, iubire, multe flori și, bineînțeles, familie. Haideți să fim cu toții mai veseli, mai energici și mai optimiști, să iubim florile și să dăruim cât mai multe flori femeilor din viața noastră!
      A oferi flori e o tradiţie aproape universal răspândită. Oferim flori pentru a ne manifesta admiraţia, respectul, dragostea. Femeile, mai ales, sunt sensibile la flori; dacă vreţi să câştigaţi prietenia unei femei, oferiţi‑i flori. Evident, poate acest lucru nu va fi suficient. Există anumite fe­mei cărora puteţi să le oferiţi toate florile pe care le găsiţi la piaţă fără să puteţi să le câştigaţi pri­etenia; pentru că există alte flori de oferit, flori invizibile, şi pe ele trebuie să ştiţi să le oferiţi: florile sufletului vostru.
     Priviţi un trandafir: simţiţi imediat ceva atât de poetic, încât starea voastră interioară se va transforma. O senzaţie, oricât de slabă ar fi ea, un sentiment, cât de slab ar fi, modifică deja ceva în profunzimea fiinţei voastre. Floarea pe care o priviţi vă vorbeşte prin culorile sale, forma sa, parfumul său, ea îşi deschide drum în voi, prin intermediul corpurilor subtile, pentru a trezi în sufletul vostru forma, parfumul, culoarea căreia îi corespunde. Şi e la fel, bineînţeles, pentru un obiect respingător. 
      Iubiți, trăiți din plin, bucurați-va și oferiți cât mai multe flori!
       

Un comentariu: